Katarzyna Fiszer
Pomaga branży spożywczej i wydawniczej, oferując sugestywne i apetyczne fotografie żywności do reklamy, kampanii w mediach społecznościowych, na strony internetowe lub do artykułów i książek o tematyce kulinarnej.
Współautorka książki „Smaki Gdańska” (2022) – albumu kulinarnego prezentującego historyczne, gdańskie przepisy, bogato ilustrowanego zdjęciami dań nawiązującymi do malarskich martwych natur.
Od 2016 roku uczy fotografii, prowadząc zajęcia z fotografii reklamowej w formie kursów i warsztatów grupowych i indywidualnych. Przez całą swoją karierę jako edukator ma kontakt zarówno z osobami o zaawansowanej wiedzy jak i takimi, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z fotografią, dlatego wie, które aspekty mogą sprawiać problem i potrafi je w prosty sposób wyjaśnić. Autorka artykułów o tematyce fotograficznej (m.in. dla Szerokiego Kadru) i kursów on-line. Lubi długo opowiadać i pisać o fotografii, a także zarażać swoją pasją innych.